Logo1

Tuinkas in je moestuin

Met een tuinkas heb je nog meer kweekmogelijkheden. Je kunt vroeger in het voorjaar starten en in het najaar nog wat langer doorgaan. Zo creëer je als het ware een extra, vijfde seizoen.

In een tuinkas kun je naar hartenlust moestuinieren, bijna het hele jaar door. Je kunt namelijk zelf een aantal belangrijke zaken reguleren met een tuinkas. Op de eerste plaats de hoeveelheid water die je planten krijgen. En zorgen dat bijvoorbeeld de bladeren van je tomatenplanten droog blijven. Dat voorkomt schimmels en mislukken van je tomatenoogst! Verder zal, zodra het zonnetje schijnt, jouw tuinkas lekker opwarmen. En ook dat vinden je planten fijn. Je zaden zullen sneller ontkiemen en beter groeien.

Het hele jaar door!

Vanaf februari tot en met oktober zul je goed kunnen kweken in je kas. Dat is al veel langer dan dat je alleen buiten zou kunnen doen. Maar ook in de winter heb je mogelijkheden, zet bijvoorbeeld winteruien en knoflook in je kas in de maanden oktober/november, in het voorjaar kan je dan mooi oogsten. En heel wat anders, heb je (sub)tropische planten zoals Oleanders of Olijfboompjes. Die overwinteren heerlijk in een tuinkas. Ze krijgen veel licht en zullen sterk en mooi de winter doorkomen. Zolang het niet harder vriest dan een graadje of vijf staan jouw planten prima in de kas. En vriest het toch harder, met een elektrisch kacheltje hou je je kas eenvoudig vorstvrij.

Tuinkassen

Tuinkassen zijn er in allerlei soorten en maten. En van diverse merken. 't Vijfde Seizoen helpt je bij het maken van een goede keuze. Zo hebben wij al een voorselectie gemaakt bij onze assortimentskeuze en vertegenwoordigen wij een aantal kwaliteitsmerken waarmee we elke wens op het gebied van tuinkassen kunnen invullen.

Advies

Als je nog nooit een tuinkas gekocht hebt is het best lastig jouw ideale tuinkas te vinden. Er zijn veel verschillen in materiaalgebruik, constructie, stevigheid, modellen en afmetingen. En hoe plaats je een tuinkas? Hoe zit het met funderingen? Om een goede keuze te kunnen maken is een goed advies belangrijk. En dat doet Mark het liefst, samen met jou een goed plan maken, de ideale tuinkas kiezen en uitrusten met de juiste accessoires.

Je kunt er dus op vertrouwen dat je met een op maat gemaakt advies van 't Vijfde Seizoen jarenlang plezier hebt van jouw moestuin en tuinkas.

Zelf je tuinkas online configureren?

Wil je je zelf al eens online oriënteren op wat er mogelijk is op het gebied van tuinkassen en tuinkamers? Bezoek dan de webshop tuinkasgemak van 't Vijfde Seizoen en klik door naar de configurator van het Belgische topmerk Janssens AluSystems. Als je jouw ideale kas hebt samengesteld kun je je gegevens achterlaten en je ontvangt een uitnodiging van Mark voor het bezoeken van de showroom en/of een vrijblijvende offerte.